zangworkshops

 


Zaterdag 29 februari 2020                Muzikale reis door Zuid Amerika
14.00 - 17.00 uur                                     o.l.v. Inez Vermooten

Gaat niet door !!!!
Zondag 5 april 2020                           Op reis door zonnige landen
14.00 - 17.00 uur                                     o.l.v. Monique van den Hoogen

Zondag 4 oktober 2020                      Liederen uit Noord Europa
14.00 - 17.00 uur                                     o.l.v. Tatiana Kouzovkina (LIna)

Zaterdag 7 november 2020               Van Moldavië tot Griekenland
14.00 - 17.00 uur                                      o.l.v. Chris ZitterRoma liederen  o.l.v. Tatiana Kouzovkina

tat

      Zondag 13 oktober 2019

    Tijd: 14.00 tot 17.00 uur

    kosten: € 15,-

    plaats: T&O gebouw, Kogendijk 42a, 1862 XE Bergen

    opgave verplicht: tel. 072 5625751 of email.

Voor deze workshop is bladmuziek lezen geen vereiste, maar wel handig.

Roma muziek is de traditionele muziek van Roma mensen, die ook als zigeuners bekend zijn.
Door de eeuwen overleefde dit nomadische volk door hun wijsheid en bekwaamheid en, natuurlijk, muziek.
Roma muziek kent grote variëteit, met sterke lokale tinten van het land, waarin de Roma's zich bevonden. De zang is vaak gloedvol en hartstochtelijk, met diepe melancholie, verdriet en wilde wanhoop, maar ook met pure vreugde.
In de workshop, leer je over de oorsprong en de aard van Roma liederen en je ontdekt daarvan het karakter en de emotionele inhoud. Je studeert prachtige Roma liederen uit verschillende windstreken met simpele maar klankrijke taal en hartverscheurende of vrolijke melodieën en harmonieën. Je ontdekt daarbij jouw 'zigeuner' ziel die kan klagen en treuren, maar die ook kan feesten en lachen. Muzikale reis door Zuid Amerika

o.l.v. Inez Vermooten
zaterdag 29 februari van 14.00 tot 17.00 uur

kosten: € 15,-

plaats: T&O gebouw, Kogendijk 42a, 1862 XE Bergen

opgave verplicht: tel. 072 5625751 of per email.

Inez is van kinds af aan al actief in de muziek, via de opleiding voor creatieve therapie belandde ze uiteindelijk op het conservatorium. Zingen werd steeds meer haar passie en zij zong in vele koren en kwartetten. Jazz, wereldmuziek en vooral het samen zingen zijn voor haar belangrijke pijlers.

Al vele jaren geeft zij zangles, leidt koren en geeft gastlessen, workshops. Muziek is voor haar expressie en verbinding en vanuit die houding geeft zij ook les. Met haar koren zingt zij voornamelijk wereldmuziek, vanwege de prachtige gevarieerde klankmogelijkheden en goede toepasbaarheid.

Tadam! over Inez

"Goed gericht op samenklank , waardoor alles steeds mooier wordt"
"Zeer muzikaal en heeft de gave en motivatie om, zowel op muzikaal als op persoonlijk gebied het beste uit ons te halen.“
 "Een opgewekte, openhartige vrouw met grote muzikale kwaliteiten, een heel goed gehoor en een gulle lach."
"Straalt veel rust en vertrouwen uit, is energiek en geeft veel muzikale en technische input hoe wereldmuziek het best kan worden uitgevoerd!”
“De repetities gaan zo afwisselend, vlot en plezierig. Het is alweer tijd om te stoppen voordat je er erg in hebt."
"Een muzikale vrouw! Het is een feest is om tijdens het dirigeren naar haar te kijken. Ze gaat echt stralen als we het goed doen of mooi zingen."GAAT NIET DOOR !!!!!

Een Tropische verrassing

o.l.v. Monique van den Hoogen

zondag 5 april 2020  van 14.00 tot 17.00 uur

kosten: € 15,-

plaats: T&O gebouw, Kogendijk 42a, 1862 XE Bergen

muziek uit de Caraïben en omgeving’

 Samen zingen is heerlijk! Het maakt enthousiast, geeft energie en samenhorigheid en het verbindt mensen. En wat is het leuk om dit al voor het zesde jaar bij Gaida in Bergen te mogen doen! Op zondag 5 april  gaan we op verkenning in de Caraïben en omgeving, uit en over enkele gebieden zingen we korte en soms wat langere liederen, bv uit Aruba, Cuba, Jamaica en Suriname.  Natuurlijk kun je bij deze muziek niet stil blijven staan, je mag een beetje losse heupen best meenemen.

 

Over Monique: haar grootste passie is en blijft  ‘mensen laten zingen’!
Ze is 40 jaar dirigent en heeft sinds ruim 12 jaar haar eigen zangwinkel, waarin alle zangactiviteiten zijn ondergebracht, zie www.dezangzaak.nl. Ze heeft elke avond wel een koor en is onder meer dirigent en oprichtster van projectkoor Cessibon (www.cessibon.nl ) in haar woonplaats Oudewater. Al meer dan 30 projecten lang heeft ze daar gehele artistieke vrijheid. Elk project heeft een thema: Iers, zigeunermuziek, Halloween, film&musical, opera, enz. Momenteel werkt Cessibon aan een project met pop- en musicalsongs over vrijheid.

 Heb je ook zin in een tropische verrassing?

Dan graag tot zondag 5 april, ik heb er al zin in!

 Monique
Liederen uit Noord Europa

o.l.v. Tatiana Kouzovkina (Lina)

zondag 4 oktober 2020 van 14.00 tot 17.00 uur


kosten: € 15,-

plaats: T&O gebouw, Kogendijk 42a, 1862 XE Bergen


Van Moldavië tot Griekenland

o.l.v. Chris Zitter

Zaterdag 7 november 2020 van 14.00 tot 17.00 uur

kosten: € 15,-

plaats: T&O gebouw, Kogendijk 42a, 1862 XE Bergen

opgave verplicht: tel. 072 5625751 of per email.

Chris Zitter speelde contrabas, g'dulka (Bulgaarse vedel) en zong in orkest Narod vanaf 1980. Dit orkest trad vooral op bij volksdansverenigingen en begeleidde volksdans demonstratiegroepen. In het seizoen 85-86 werkte zij als zangeres bij het toenmalig Internationaal Folkloristisch Danstheater. Sinds 1986 zingt zij, met een onderbreking van vier jaar, bij orkest Zadar. Gedurende deze jaren verzorgde zij cursussen en workshops op het gebied van Balkanzang. Chris studeerde schoolmuziek en is ruim 13 jaar werkzaam geweest als muziekdocent in het voortgezet onderwijs.
 

In deze workshop zingen we volksliedjes uit Oost- en Zuidoost-Europa.

We starten in Moldavië en eindigen in Griekenland. De thema’s zijn universeel: liefde, heimwee, oorlog en vrede, feest en natuurlijk de geneugten van drank. We zingen al het repertoire in eerste instantie eenstemmig, zodat je het origineel leert kennen. We zingen ook meerstemmige versies die je met een koor zou kunnen uitvoeren.

We werken met bladmuziek maar het is geen probleem als je geen noten kunt lezen want alles wordt voorgezongen. Het maakt ook niet uit welk stemtype je hebt. Je kunt ter plekke bepalen met welke stemgroep je meezingt.

 top